Bouwen

Hieronder is een globale beschrijving van het proces van het bouwen en aansluiten van de sensor te vinden. De uitgebreide instructies zijn te vinden via de aangegeven linkjes.

Als allereerste stap is het natuurlijk van belang dat u zich goed voorbereid. Denk hierbij aan het vinden van een goede plek voor de sensor en het inlezen en hierbij inschatten of het bouwen van een sensor wat voor u is. Meer informatie is hier te vinden over de voorbereiding van het bouwen van de sensor.

Vervolgens kunt u echt gaan beginnen met bouwen. Hiervoor is een instructievideo en verdere informatie te vinden onder het kopje ‘Bouwen van de sensor’ . Hiernaast heeft u ook via de post of van een van onze medewerkers een bouwinstructie ontvangen. Deze twee informatiebronnen zijn handig bij het in elkaar zetten van de sensor.

Ten slotte kunt u uw sensor aansluiten, zodat hij data gaat genereren. Hoe u dit kunt doen is hier te vinden. Hierna kunt u uw eigen data en de data van andere sensoren inzien via verschillende netwerken (Noord, RIVM en sensor.community). Hierover is meer informatie te vinden onder het kopje ‘Meten’ .